Kenapa Korean Drama!!!????

Salam….

Me suka dengan drama korea??? Suka tak???  Ha..ha..ha…tanpa rasa malu dan segan, dan dengan bangganya me nak cakap yang me suka dengan drama Korean tahap raban. Dikelilingi dengan kawan kawan yang memang  :hantu” juga, menjadikan hobi me lebih advance. Banyak dah drama Korea yang me tonton dan Hayati. Banyak juga masa me habis dan tidak terkecuali bnayak juga air mata me tumpah.

Satu perkara yang me dapat dari drama korea adalah cara kasih sayang yang dipamerkan. Kasih sayang antara ibu dan anak, anak dan keluarga, yang muda dan yang tua, antara adik beradik dan tentunya kasih sayang antara suami dan isteri. Cara mereka mengambarkan kasih sayang itu sangat unik. Me terpegun dengan budaya mereka dan bagaimana mereka membawa diri.  

Drama korea pertama yang me tonton adalah WINTER SONATA. Masa tu tahun 2000, di TV3. Kalau tak silap me, semua orang tengok drama tu….masa tu excited giler. Siap surf internet nak tahu kesudahan dan synopsis. Memang jadi fenomena pada masa itu.  Pada me, WINTER SONATA masih menjadi lagenda dalam hidup me. Drama yang sangat menyentuh perasaan.

Antara drama Korean yang telah me layan,

 Summer Scent – happy ending

Antara drama yang me suka…lagu dr drama ni sangat menyentuh perasaan. walaupun kita tak pernah faham bahasa mereka, tapi apabila sampai ke halwa telinga, masih enak dan menghiburkan…

Stairway to Heaven – Sad Ending

Drama ni pernah disiarkan di TV3 dan channel korean di Astro….

Me suka juga dengan drama ni…

Spring Waltz

Ini juga sangat menyentuh perasaan. Lagunya juga menyentuh jiwa. Hampir kesemua lagunya sedap dan menghiburkan

 

Only You…Thanks tu Yana sebab kasi pinjam CD nya ….

 

 

My Name is Kim Sam Soon

Ada satu lagu dari drama ni yang sangat me suka….

(sapa yang baru nak berjinak2, me rekomen citer nih…)

My Girl – Thanks Juga kat Yana yang kasi pinjam DVDnya….

Semua lagu didlm drama ni me boleh layan…

 

Mr Good Bye – Sad Ending

Jalan citernya sangat menyentuh perasaan. Logik dan lain dari yang lain.

mengisahkan seorang lelaki yang menderma spermanya ke Tabung Sperma Negara dan sperma telah dibeli oleh kawannya sendiri (tanpa mengetahuinya). Dan ceritanya bermula disitu. walaupun yang membeli sperma itu bukan heroin dalam drama ni, tapi …………..

 

Love Story in harvard

 

LOVERS

Ini antara citer yang paling me suka…citer gangstar yang jatuh cinta dengan seorang doktor. Sangat menghiburkan dan romantik.

 

Goong

 

FullHouse…..

semua orang tahu pasal citer nih kot…semua lagunya juga sedap..suka dengan rain dan heroin tuh…sepadan…

 

 Coffee Prince

 Boy Before Flower

A Love to Kill

 

Winter Sonata

mmmmm…..me sangat inlove dengan drama nih…sampai sekarang…

Sangat berterimakasih pada kawan kawan yang menjadi teman dan tempat untuk me share dan saling meminjam DVD nya….

Thanks to Yana, Wani & Wawa yang sangat update pasal drama korea ni.

Ada beberapa drama yang masih belum ada masa nak tengok

  1. Biscuit Teacher
  2. Secret Garden
  3. Marry me Marry
  4. I am Sam

 

Kalau ada masa, nnti me akan mengulas setiap drama.

Salam Damai & 2.00pm

 

 

4 thoughts on “Kenapa Korean Drama!!!????

  1. saya suka sangat cerita mr.goodbye…
    citer dia best giler, tapi sad ending bila lelaki tu mati….
    but secara teknikalnya, citer neyh adalah yang paling terbaik….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s