Merisik Si Anak Dara

Salam…

Petang di Adil Adha, kami berkesempatan memenuhi undangan Kak Rohayah untuk merisik Si Anak Dara untuk anaknya, Rustam Ramli. Walaupun tidak dirancang dengan rapi, tapi hajat kami berjaya dengan markah 101%.

Pada jam 3.30pm. kami bertolak dari Taman Wahyu menuju ke Bangi, Selangor. Dengan 3 buah kereta, kami dengan senang hati membawa hajat Rustam untuk merisik kekasih hatinya. Dengan 1 jam perjalanan, kami sampai ke Bangi dan disambut mesra oleh keluarga perempuan. Di dalam suasana hari raya, kami dijamu dengan lemang dan nasi himpit, juga kuih muih….

Hubby me telah diberi kepercayaan oleh Kak Rohayah sebagai jurucakap pihak lelaki untuk misi merisik ini. Walaupun tiada pantun dan madah seloka, hajat kami telah di fahami dan diterima sepenuhnya. Keadaan merisik berjalan dalam suasana yang sangat santai dan pernuh kekeluargaan.

Terimakasih kepada pihak perempuan yang menerima dan melayan kami dengan baik sekali. Ini gambar yang sempat diambil, walaupun kurang jelas, tapi ini bukti yang Si Gadis sudah menjadi kepunyaan Rustam Ramli. Jangan ada sesiapa yang usik ya…dilarang sama sekali tau….

Kak Rohayah dengan senang hati menerima sesiapa saja pilihan hati anaknya. Syabas Kak….

Kami pulang dan akan datang lagi pada 26 December untuk majlis pertunangan. Tunggu ya….

Wsalam. Yang Indah @ 1.40pm @ Office

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s